Mesajul pe care doresc să-l transmit cu ocazia Zilei Drapelului este unul de unitate, pentru că Tricolorul rămâne unul dintre puținele simboluri care ne unește cu adevărat, indiferent de opțiuni politice, geopolitice sau de alt gen.

Aș vrea ca în această zi să reflectăm cu toții la cât este de important să avem simboluri și proiecte naționale care să ne coaguleze pe toți, să ne reprezinte ca țară, ca popor şi să ne dea o identitate națională distinctă. Totodată, profit de faptul că acum nu dețin o funcție oficială, care să mă oblige la discursuri festive și voi da acestei zile mai degrabă o notă de realism.

Traversăm o perioadă tulbure, care ne motivează să acționăm și să profităm de momente cu o încărcătură simbolică aparte, precum este cel de astăzi, pentru a ne trezi la realitate. Pentru a ne mobiliza și a ne uni contra celor care au transformat Moldova dintr-o țară cu perspective europene foarte clare, din povestea de succes a Europei, într-un stat cu o guvernare lipsită total de viziune, care nu mai are o perspectivă de dezvoltare clară.

În această zi importantă, când celebrăm a 25-a aniversare a simbolului ce ne definește ca stat, îndemn cetățenii la reflecție, la solidaritate şi la unitate, pentru ca împreună să scoatem Moldova din sfera grupurilor de interese care încearcă să ne ducă tot mai departe de proiectul nostru național – integrarea în Uniunea Europeană.

Ziua Drapelului este ziua în care politicienii trebuie să-și aducă aminte că îi reprezintă pe cetățeni, că reprezintă Republica Moldova și că datoria lor este să modernizeze țara, nu să o cufunde și mai tare în corupție și sărăcie. Este ziua în care trebuie să înțelegem că respectul față de Drapel se manifestă permanent prin acțiunile noastre și că patriotismul nu înseamnă doar să-ți pui o insignă la piept sau un steguleţ pe birou. Drapelul trebuie să-l și cinstești mereu, printr-un comportament corect față de țara ta şi faţă de cetăţeni.

Astăzi este ziua în care unii politicieni ar trebui să înțelegă că locul lor nu mai este sub Tricolor, alături de cetățenii pe care i-au dezamăgit. Să înțeleagă că este indecent să cheltuiască sume enorme si cantităţi imense de energie în acțiuni de PR prin care să le arate oamenilor cât sunt ei de patrioți. Adevăratul lor „patriotism” s-a văzut în urmă cu puțin timp – atunci când le-au furat oamenilor votul democratic, atunci au arătat cât de puțin respectă Republica Moldova și cât de puțin le pasă de valorile noastre naționale.
Vă îndemn să privim Ziua Drapelului ca pe un moment crucial de solidaritate, un moment în care împreună să începem să repunem Moldova pe calea dezvoltării şi a prosperării, pe calea europeană.