Formarea unui partid nu se face în doua-trei zile, însă suntem avansați, ne-am concentrat în primul rând pe crearea unui grup de inițiativă consistent și urmează ca împreună să anunțăm public înființarea partidului. Lucrăm și la partea tehnică a partidului, nu ne grăbim nicăieri, vrem să facem totul ca la carte, să fie un partid pornit pe bazele cele mai sănătoase, așa cum așteaptă lumea.

Primordial este ca acum, la grupul de inițiativă pe care îl creăm, să adere oameni de calitate, cu care să putem crea un partid credibil, o alternativă reală la ce este acum. Asta am spus în interviul publicat astăzi în ziarul „Timpul.

Am mai declarat că proiectul nostru politic nu se bazează pe oameni din PLDM sau din alte partide, se mizează pe oameni care vor să respecte votul pe care cetățenii l-au dat pe 30 noiembrie, un vot foarte clar pentru o alianță pro-europeană, un vot pentru reformarea justiției, pentru aflarea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat în sectorul bancar, în niciun caz nu a fost un vot dat pentru ca PLDM și PD să facă o alianță de interese cu PCRM și să-i aducă la putere.

Astfel, îmi doresc ca proiectul nostru politic să fie cât mai aproape de așteptările oamenilor, să adunăm energiile celor care cred cu tărie într-o Moldovă curată, prosperă și demnă.

Interviul complet îl citești aici:

http://m.timpul.md/articol/interviu-exclusiv-cu-iurie-leanca-despre-viitorul-politic-al-r–moldova-bem-sau-vlad-filat-71054.html