Aşa cum le-am promis oamenilor în campania electorală, voi merge înainte. După ce ieri nu mi-am dat votul în Parlament pentru un guvern minoritar, am primit multe mesaje de încurajare de la susținători, ceea ce îmi întărește convingerea că împreună vom putea face lucruri bune, care să dăinuie și să dureze peste generații.

Mulţumesc tuturor pentru gândurile bune transmise. Îi mulţumesc și domnului Ion Sturza pentru susţinere, inclusiv pentru sprijinul acordat cât timp am ocupat funcţia de premier, în mod special pentru criticile constructive. Așa cum spune și el, merită de încercat – cu muncă, perseverență și curaj.

Din păcare, partidele politice, inclusiv cele ce se declară proeuropene, au devenit afaceri politice, în care nu a rămas loc pentru participare cetățenească, democraţie internă şi alte valori europene. Lupta cu corupţia a fost abandonată, furtul de miliarde din sistemul bancar şi devalorizarea monedei naţionale au sărăcit oamenii indiferent de opţiunile lor politice. Aştept cu nerăbdare finalizarea anchetelor pe care le-am solicitat chiar eu, pentru ca societatea să vadă cine a fost beneficiarul furtului de la BEM şi să facă presiune pentru recuperarea prejudiciului şi tragerea la răspundere a vinovaţilor.

Actuala clasă politică a compromis grav ideea europeană în faţa cetăţenilor si a partenerilor sai externi. Moldova are nevoie de o schimbare! Cel târziu săptămâna viitoare voi anunţa cum voi activa mai departe, după consultări cu cei care mi-au dat votul, care susţin cu adevărat Republica Moldova şi îşi doresc ca ţara noastră să meargă pe o cale europeană reală, nu una mimată de o majoritate parlamentară netransparentă şi care are la bază înţelegeri oculte, dar care, sunt convins, vor ieşi la iveala în scurt timp.

Îmi doresc sincer să avem o Moldovă curată şi puternică.