PPEM va insista asupra demisiei lui Dorin Chirtoacă şi va utiliza toate modalităţile prevăzute de legislaţie în acest scop. Declaraţia a fost făcută de consilierul municipal din partea PPEM, Victor Lutenco, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN

„Vom încerca să-l demitem prin votul CMC, deşi este puţin probabil ca să reuşească, deoarece nu ar ajunge un vot. Consilierul PDM cel mai probabil că nu va vota pentru demisia primarului, deoarece PL şi PDM sunt în alianţă. Dar nu ne vom opri aici. Mai este şi referendumul”, a spus Lutenco.

Victor Lutenco a mai spus că Dorin Chirtoacă nu este agreat de chişinăuieni, însă a reuşit să se menţină la putere victimizându-se. „Lucrul care l-a menţinut până acum pe Chirtoacă au fost toate ocaziile de victimizare, ba că e mâna Moscovei, ba că vin tancurile ruseşti. Noi nu trebuie să urmărim felul cum arată sau cum se căsătoreşte Dorin Chirtoacă, dar cum se descurcă cu problemele capitalei”, a adăugat consilierul PPEM.

Consilierii PPEM i-au înaintat, joi, 9 iunie, primarului de Chişinău o cerere de demisie pentru ca acesta s-o semneze, însă edilul nu s-a conformat. Şi consilierii PSRM au protestat în faţa Primăriei Chişinău cerând demisia lui Chirtoacă.

Vă propunem să vizionați emisiunea “Pahomi” cu Victor Lutenco aici