Ales recent în funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Iurie Leancă a și plecat în prima sa vizită oficială peste hotare. Fostul premier a mers la Bruxelles unde, timp de două zile, a avut parte de mai multe întâlniri de rang înalt.

„Timp de două zile am avut mai multe întrevederi cu parlamentari europeni, în mod special din familia PPE, dar l-am întâlnit și pe Comisarul European pentru vecinătate și negocieri de extindere – dl Johannes Hahn”, spune Leancă într-o postare pe Facebook.

„M-am întilnit și cu Sorin MOISĂ – raportor pentru asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, Petras AUSTREVICIUS vicepreședinte al Grupului liberal (ALDE), Raportor pe Acordul de Asociere cu Republica Moldova”, adaugă acesta.

Ulterior, Iurie Leancă menționează că a ajuns la o singură concluzie în urma discuțiilor purtate cu oficialii de la Bruxelles.

„Discuții bune, de substanță. Concluzia e una: avem mult de muncit acasă, dar fără susținerea UE va fi mult mai greu să reușim și altă soluție decât să ne mișcăm spre UE – nu avem”, a mai scris acesta.

În cadrul acestor întrevederi au fost trecute în revistă subiectele de actualitate de pe agenda moldo-europeană, situația din Republica Moldova, evoluțiile regionale, agenda de reforme necesare pentru modernizarea țării și rolul important pe care UE îl joacă în acest sens.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament, părțile au fost de acord asupra necesității intensificării dialogului pe diferite paliere și conjugării eforturilor în vederea promovării cu succes a reformelor în Republica Moldova.

(Sursă zugo.md)