Vom încerca să clădim un altfel de partid, bazat pe alte principii, bazat pe o dezbatere pe diverse domenii, astfel încât atunci când se vor lua decizii, acestea să fie impărtășite de majoritatea membrilor. Vom administra poltica de finanțare a partidului într-o manieră transparentă. Și în perioada cât am fost prim-ministru am încercat să luăm decizii colective, am făcut dezbateri cu miniștrii, același spirit îl voi aplica și în viitorul proiect politic.

Este declarația pe care am făcut-o aseară la emisiunea „În profunzime” de la PRO TV, unde am fost invitat. Am mai spus că am devenit politician nu din alegere, ci din necesitate, dar aceasta a fost realitatea, am acceptat-o și am acum suficientă tărie și motivație pentru a avansa în acest sens.

Moderatoarea mi-a reporșat că nu a fost o surpriză că am plecat din partid, însă pentru nimeni nu e o surpriză că în partid există o stare de nemulțumire. De fapt, atunci când am decis să plec, m-am orientat și am pornit de la această nemulțumire, care se datorează, în primul rând, faptului că nu mi-a plăcut că s-a făcut această alianță tacită și deghizată cu comuniștii. Cred că și printre membrii fracțiunii este o anumită turbulență în mințile lor cum vor proceda. Nu cer altor membri PLDM să plece din partid, nu le impun punctul meu de vedere. Eu pornesc de la ideea că omul trebuie să facă singur alegerea – între o alegere conștientă și o alegere de perspectivă și una care, din păcate, nu mai corespunde sloganului „Înainte, nu înapoi!”

Am decis să lansez acest proiect politic după ce am ascultat ce spune lumea de la țară, ce spun experții, dar și partenerii noștri externi. Și dacă reușim cu acest proiect, asta va fi doar în beneficiul Moldovei.