Tinerii Partidului Popular European din Moldova (TPPEM) vor deveni, în cel mai scurt timp, membri observatori ai European Democrat Students (EDS), care este cea mai mare organizație de studenți la nivel european. Aceasta s-a decis în cadrul Consiliului EDS, care a avut loc în perioada 9-13 decembrie, în Erevan, Armenia.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost discutate cele mai importante probleme cu care se confruntă tinerii din toată Europa. Totodată, fiecare din organizațiile membre ale EDS au venit cu un raport privind activitatea partidelor pe care le reprezintă și rezultate pe care le-au obținut cei care au avut alegeri în acest an.

Tot în cadrul ședinței Consiliului EDS s-a discutat despre modele de conducere în țările Parteneriatului Estic, acestea fiind abordate în rezoluția consiliului.

TPPEM împreună cu organizațiile de tineret a partidelor din 23 de state europene au avut întrevederi oficiale cu Președintele Republicii Armenia, Prim-ministrul și Președintele Parlamentului. În cadrul întrevederilor, oficialii au subliniat importanța pe care o au tinerii ce sunt implicați în procesele politice ale țărilor pe care le reprezintă și că reforma educației este cel mai important pas în dezvoltarea unui stat.

Din delegația TPPEM au făcut parte Carolina Dodon, Secretarul Internațional TPPEM, Ion Ranga, președintele TPPEM și Secretarul General al organizației, Gabriela Onofriciuc. TPPEM au fost unicii reprezentanți ai partidelor din Republica Moldova care au participat la Consiliul European Democrat Students (EDS) de la Erevan.