Vor aduna mesaje de la tineri despre așteptările lor față de guvernare, dar și propuneri pentru îmbunătățirea situației din Moldova. Asta își propun tinerii de la Partidul Popular European din Moldova cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, marcată pe 27 august. Acțiunea va avea loc în cadrul campaniei „Mesajul tinerilor către guvernanți la 24 de ani de Independență”.

Tinerii PPEM își îndeamnă semenii, indiferent de naţionalitate, apartenenţă politică sau țara de origine, să participe activ la această campanie. Participanții vor trebui să trimită poze (format portret) sau selfie, insotite de un mesaj scurt (frază de 15-30 cuvinte), plus informatii succinte despre participant (prenume, varsta, localitatea), la adresa electronica tineri@ppe.md sau să posteze pe pagina oficială a tinerilor PPEM: https://www.facebook.com/TineriiPPEM. Termenul-limită este 24 august 2015, ora 19:00.

„Din anul 1991 s-a născut şi creşte o nouă generaţie de tineri. Împreună cu Moldova am trăit şi trăim evenimente care au schimbat profund istoria recentă a ţării. Din cauza instabilităţii politice instaurate după alegerile parlamentare din noiembrie 2014 şi a lipsei unei eficiente politici de tineret, o bună parte dintre ei au pierdut încredrea în „povestea de succes a UE”. Astfel, potrivit celor mai recente studii, tinerii nu se implică activ în procesul decizional, iar tot mai puțini participă la alegeri”, subliniază Ion Ranga, reprezentantul Aripei Tinere a PPEM.

La finele campaniei, va fi organiză o expoziţie în centrul capitalei, chiar în Ziua Independenţei, iar pentru a aduce ideile tinerilor mai aproape de politicieni și guvernanți, acestea vor fi expuse în sediul Legislativului, la deschiderea sesiunii parlamentare.