Pe 11 octombrie 2015, delegații Congresului de constituire a Organizației de Tineret a Partidului Popular European din Moldova (TPPEM) au votat unanim pentru constituirea OT PPEM. Din trei candidați înaintați pentru funcția de Președinte, a fost ales Ion Ranga, masterand la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care în discursul său a asigurat că va depune toate eforturile posibile pentru ca TPPEM să devină cea mai puternică organizație de tineret din Europa de Est.

Prezent la eveniment, Iurie Leancă, preşedintele PPEM, a felicitat tinerii cu înființarea aripii de tineret a partidului: „Avem cei mai buni tineri! Sunt sigur că echipa va realiza visul generației tinere de a transforma Moldova intr-o țară cu adevărat europeană”. Cu mesaje video de felicitare și încurajare au venit Paul Ziemiak, Președintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Creștin-Democrat din Germania „Junge Union” și Sven-Joachim Irmer, coordonator programe pentru România și Moldova a Fundației Konrad Adenauer Stiftung.

În cadrul evenimentului au fost adoptate Statutul și Programul, principalele documente după care se va conduce TPPEM în activitatea sa în vederea realizării angajamentelor asumate și punctate în aceste acte. Totodată, la finalul Congresului, a fost dat citirii Manifestului TPPEM, care vine cu un apel către toţi tinerii din Moldova de a se implica activ în viaţa social-politică a ţării.

Echipa TPPEM își propune să devină cea mai atractivă organizaţie politică de tineret din Moldova care să consolideze tinerii în jurul ideii de integrare europeană.