Reprezentanții Grupului de inițiativă al Tinerilor de la Partidul Popular European din Moldova, Gabriela Onofriciuc și Mihaela Popescu, au participat, la Tbilisi, la un forum studențesc pe tema „Provocările în sectorul învățământului superior din țările Parteneriatului Estic”.

„La acest forum am evaluat procesul de integrare a țărilor Parteneriatului Estic, dar cel mai important, ne-am concentrat pe problemele primordiale cu care se confruntă generația tânără: corupția și asigurarea calităţii în educaţie şi formare profesională. Ne-am axat pe modul în care o implicare activă și democrată a studenților poate sprijini lupta cu aceste fenomene și atinge niște obiective comune”, afirmă Gabriela Onofriciuc.

În context, Mihaela Popescu spune : „După negocierile cu bordul EDS, în cel mai scurt timp va fi pregătit dosarul pentru a deveni membri ai celei mai mari organizații europene de tineret, fapt care ar reprezenta un suport enorm din partea Europei pentru a continua reformele. Republica Moldova se confruntă cu o problemă majoră – corupția în instituțiile de învățământ superior, suntem gata să venim cu soluții concrete ”.

Forumul s-a desfășurat în perioada 28-31 mai și a ajuns la cea de-a doua ediție. Reuniunea a înt5runit 25 de tineri din 15 țări care au avut posibilitatea să discute cu personalități marcante ale Georgiei: Dr. Canan Atilgan, președintele KAS în regiunea Caucaziană, Nino Lapiashvili, directoarea Institutului de Studii Europene, Boris Iarochevitch, șeful delegației UE în Tbilisi etc.