Aproape 800 de cereri de aderare la Partidul Popular European din Moldova au fost depuse, la cortul PPEM, instalat lângă Arcul de Triumf, din centrul capitalei. În decursul zilei, simpatizanţii au fost întâmpinaţi de membrii Grupului de iniţiativă. Aceștia au ascultat părerile celor veniți, au răspuns la întrebările lor şi au adunat propuneri ce vor sta la baza construcției Partidului Popular European din Moldova.

Oamenii au spus că au decis să devină membri ai PPEM pentru că „acesta este singurul partid care le insuflă încredere și care are cele mai mari șanse să scoată țara din corupție și sărăcie”.

Solicitat de ziariști, deputatul Iurie Leancă a precizat: „Etapa este foarte importantă. Astăzi am demarat procesul de colectare a semnăturilor, urmează să mergem în centrele raionale, în localităţile din Moldova, astfel încât sper ca în maximum trei-patru săptămâni să avem minimul necesar de semnături”.

Colectarea cererilor de aderare la Partidul Popular European din Moldova va avea loc și mâine, între orele 9.00 şi 18.00, la cortul PPEM amplasat lângă Arcul de Triumf din Chișinău. Ulterior, acțiunea se va extinde în toată țara.

PPEM se întemeiază pe doctrina conservatoare, de centru-dreapta și va fi un partid al dialogului şi al raţiunii, destinat tuturor cetățenilor.