Ruslan Codreanu, consilier municipal din partea Partidului Popular European din Moldova, se arată indignat față de abordarea cinică a lui Dorin Chirtoacă privind inițiativa PPEM de reformare a structurilor municipale, lucru care ar elimina clientelismul și fenomenul corupției din Primărie.

Potrivit consilierului municipal, în majoritatea structurilor Primăriei Chișinău și a preturilor de sector sunt funcții care se dublează, iar Dorin Chirtoacă și Partidul Liberal, care și-au angajat membrii de partid, pun piedici adoptării inițiativei PPEM.

„Peste 200 de contabili, funcționari publici, angajați în cadrul Direcției Generale Educație și direcțiilor educație de sector. Asta nu e mult. Asta este ireal. Doar la direcția educație din sectorul Ciocana lucrează circa 55 de contabili”, a exemplificat Ruslan Codreanu.

Consilierul PPEM consideră că situația actuală este o crimă față de cetățeni care convine unor cercuri de interese apropiate PL. „Astea sunt consecințele când te ocupi doar cu pupatul icoanelor, iar la insistența noastră de a iniția o reformă amplă a Primăriei răspunzi cu „eu am fost ales a treia oară”, înseamnă că totul e bine”, a menționat Ruslan Codreanu.

„Dacă într-adevăr dorește eliminarea corupției, dacă într-adevăr vrea binele oamenilor îl invit pe Dorin Chirtoacă la o dezbatere publică să vedem cât de bine e să fie rău în Chișinău. Evident, dacă are curajul și obrazul să accepte invitația”, a conchis consilierul PPEM.