Președintele interimar al Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza, susține că, odată cu această „notă de plată” pentru egocentrism, lipsă de viziune și diletantism politic, Blocul ACUM trebuie să plătească și pentru ascensiunea socialiștilor, cărora le-au cedat dintr-o prostie instituțiile-cheie ale statului și, inclusiv, Primăria Chișinău, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Eugen Sturza a scris că, înainte de a se urca pe baricade și să înceapă lupta pentru Președinție, Sandu și Năstase trebuie să-și ceară scuze de la cetățenii cu viziune occidentală pentru criza pe care au produs-o și dezamăgirea pe care au creat-o.

„Sandu și Năstase sunt datori să întoarcă poporului instituțiile statului capturate de socialiști prin propria complicitate. Iar acest lucru se poate întâmpla prin reconfigurarea majorității parlamentare. Dacă după eliberarea veritabilă a instituțiilor, o guvernare a actualelor partide pro-europene din Parlament nu va fi posibilă – nu ne rămâne decât să mergem în anticipate și cetățenii să-i aleagă pe cei care merită cu adevărat să conducă țara.

Sursa: Tribuna.md