Președintele Organizației Terioriale a PLDM din raionul Strășeni, Simion Grișciuc, și-a dat demisia din această funcție și a părăsit partidul pentru a adera la proiectul politic al lui Iurie Leancă.

El spune că a luat această decizie dintr-un singur motiv – dezamăgirea. „Am venit în PLDM în momentul fondării acestei formațiuni politice, am fost una dintre cele 32 de verigi care au format partidul, am fost unul dintre principalii generatori de voturi la toate scrutinele, de fiecare dată ocupând primul loc în raion și fiind pe locurile cinci-șase pe țară. Am depus uneori eforturi imense pentru a-mi convinge băștinașii să-și dea votul PLDM…, dar viața oamenilor a rămas la fel de grea. Unii mănâncă iarna numai porumb copt în timp ce polticienii își fac cadouri case de lux și hoteluri”, se spune în Declarația lui Simion Grișciuc.

„Eu nu mai vreau să fiu complice la îngenucherea și sacrificarea Țării, prea mult o iubesc să văd cum se dezbină, se vinde, fără să fac nimic!!!”, spune în concluzie Simion Grișciuc.

În același timp, consilierul PLDM Ion Dimcea din raionul Cantemir și consilierul neafiliat Vadim Rusu de la Ialoveni au decis să se alăture proiectului politic – Partidul Popular European din Moldova. Ei spun că aderă la PPEM deoarece consideră că aceasta este singurul partid care se gândește la oameni, dorind să lucreze pentru fiecare cetățean.