Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a înregistrat la ANRE Cererea prealabilă în care solicită anularea definitivă a deciziilor de majorare a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale. Aceasta este semnată de președintele PPEM, Iurie Leancă, și a fost depusă de asistentul său de deputat, Eremei Priseajniuc.

„Cererm anularea noilor tarife pe motiv că nu a fost respectată procedura legală și nu a fost consultată opinia cetățenilor. Mai mult decât atât, în Monitorul Oficial au fost publicate tarife mai mari pentru gazele naturale decât cele aprobate în ședința ANRE din 18 iulie curent, ceea ce este o încălcare. Îndemnăm oamenii să ne urmeze exemplul și să ceară anularea deciziilor de scumpire a gazului și a energiei electrice ”, a declarat presei Eremei Priseajniuc.

Modelul Cererii prealabile este publicat pe pagina oficială a PPEM. Astfel, Partidul Popular European din Moldova îndeamnă consumatorii, asociaţiile profesionale de profil și organizaţiile neguvernamentale să dea curs iniţiativei de contestare a hotărârilor ANRE.

Imagini video de la înregistrarea Cererii prealabile a PPEM la ANRE găsiți la acest link: https://www.privesc.eu/Arhiva/63356/Depunerea-petitiei-Partidului-Popular-European-din-Moldova-la-ANRE-privind-anularea-definitiva-a-scumpirii-gazului-si-a-energiei-electrice