Partidul Popular European din Moldova salută buna desfășurare a alegerilor parlamentare din 24 februarie,  care conform observatorilor internaționali, au fost libere şi corecte, fără grave incidente.

Ne bucură faptul că partidele revanșarde, care doresc denunțarea Acordului de Asociere, nu au reușit să câștige majoritatea mandatelor în Parlament, ceea ce crește semnificativ șansele Republicii Moldova de a urma parcursul european.

În pofida criticilor și atacurilor la care a fost supus PPEM, împreună cu partenerii de coaliție, am reușit să creăm un context favorabil pentru ca țara să avanseze spre lumea civilizată.

Felicităm partidele pro-europene pentru rezultatul obținut. Sperăm ca în continuare să dea dovadă de responsabilitate și să aibă o atitudine pro-activă privind necesitatea creării unui coaliții de guvernare care să continue reformele ce țin de Acordul de Asociere cu UE și să asigure cât mai curând posibil un nou Guvern #ProEuropa şi #ProRomânia.

Depinde de maturitatea politică a partidelor pro-europene ce fel de coaliție vom avea în noul Parlament și cum va fi guvernată țara următorii 4 ani.