Am luat decizia de a demisiona din funcția de prim-vicepreşedinte al PLDM, de a mă retrage din partid şi din fracțiunea parlamentară a partidului, începând cu ziua de astăzi. Fac acest lucru, pentru că proiectul meu politic şi al unei bune părți a alegătorilor PLDM nu mai coincide cu acțiunile din ultima perioadă ale formaţiunii; pentru că PLDM şi-a pierdut identitatea, ajungând captiv unor interese de grup şi al poftelor lui Vladimir Voronin şi PCRM. Pentru că PLDM a ajuns să numească şi să revoce oameni în Guvern în funcție de indicațiile primite de la comunişti.

Părăsesc PLDM pentru că, din votul atât de unanim al conducerii partidului pentru o alianță cu comuniştii, am înțeles că s-a pierdut contactul cu membrii şi simpatizanții partidului, care au fost trădați, iar votul lor a fost folosit şi tranzacționat într-un mod inacceptabil. Între disciplina de partid, greşit înțeleasă de unii, şi respectul faţă de simpatizanții PLDM, am ales să fiu indisciplinat şi să merg mai departe împreună cu cei care ne-au votat ca să modernizăm Moldova, nu să o punem la cheremul comuniştilor.

În timp scurt, voi iniția un proiect politic ce va fi construit şi finanțat în modul cel mai transparent prin contribuția cetățenilor, nu din bani cu proveniență neclară sau chiar dubioasă… Totodată, voi lansa curând şi o platformă de cercetare și de idei, menită să sprijine noua construcție politică pe care o creez. Va fi o instituție în care ar putea să activeze şi experți străini, care nu pot să se implice politic, dar care doresc să contribuie cu politici ce ar sta la baza unui program cuprinzător de dezvoltare și de reforme a Republicii Moldova…

Încurajat şi motivat de susținerea masivă pe care am văzut-o zilele acestea, îmi propun sa creez un proiect politic modern, ce va conține angajamentele pe care PLDM le-a abandonat. Un proiect pe care să-l construim împreună!

Pornesc la acest drum cu multă încredere şi voi merge pe el atâta vreme, cât voi avea sprijinul cetățenilor, cât va exista interes pentru dezvoltarea unui proiect politic nou, de acest tip, care să aibă la bază inclusiv lecțiile învățate din greşelile ce s-au făcut în ultimii ani pe scena politică din Moldova.