Membrii Grupului de inițiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova pornesc prin centrele raionale pentru a se întâlni cu susținătorii și a colecta cereri de aderare.

Astfel, pe 2 aprilie, corturile PPEM vor fi deschise în orașele Hîncești și Cimișlia, iar vineri la Căușeni, Anenii Noi și Criuleni. În toate localitățile, acestea vor funcționa între orele 9.00 și 18.00. În weekend, la fel, se vor aduna semnături în afara capitalei.

Grupul de inițiativă va discuta cu simpatizanții și va aduna propunerile acestora pentru a le include în programul noii formațiuni politice.

Amintim că în weekendul trecut au fost acumulate peste 2200 de semnături de la oamenii veniți la cortul PPEM amplasat în centrul Chișinăului. Aceștia au spus că își pun mari speranțe în noul proiect politic care este constituit dintr-o echipă de profesioniști, în frunte cu Iurie Leancă.

Procesul de constituire a Partidului Popular European din Moldova a fost lansat la 23 martie. PPEM este o formațiune politică ce se întemeiază pe doctrina conservatoare, de centru-dreapta, un partid al dialogului şi al raţiunii, care își propune să fie al tuturor cetăţenilor.

Notă: La Cimișlia, cortul PPEM va fi amplasat în Piața Ștefan cel Mare, iar la Hîncești – în Piața Independenței. Vineri, simpatizanții sunt așteptați la Căușeni la cortul PPEM de pe str. Mihai Eminescu, la Anenii Noi – str. Concilierii Naționale intersecție cu str. A. Suvorov, iar la Criuleni – str. 31 august intersecție cu Ștefan cel Mare.