Pregătirile pentru deschiderea Congresului de constituire a Partidului Popular European din Moldova (PPEM) au ajuns pe ultima sută de metri. Duminică, 26 iulie, începând cu ora 10.00, sediul Teatrului „Eugene Ionesco” din capitală va aduna sute de delegați din majoritatea raioanelor, municipiile Bălți și Chișinău, precum și invitați speciali și oaspeți străini.

„Afaceriștii din politică ne-au ironizat că suntem un partid de diplomați. Da, în acest partid sunt și diplomați, acei care au pus Moldova pe calea europeană si care au contribuit decisiv la semnarea Acordului de Asociere. Da, în timp ce ei furau, noi făceam diplomație, noi repuneam Moldova pe harta țărilor respectabile din Europa, noi luptam pentru ca cetățenii noștri să fie respectați în Europa. Noi credem că în Moldova nu doar hoții și parveniții au voie să facă politică! Astăzi suntem aici datorită Dvs., colegilor noștri din majoritatea raioanelor Moldovei, Dvs. doctori, profesori, fermieri, ingineri, oameni de afaceri, tineri și oameni în etate. Împreună cu Dvs., astăzi creăm o forță, forța oamenilor cinstiți, profesioniști și cu bun simț, cărora le pasă pentru această țară. …”. Este doar o parte din discursul lui Iurie Leancă, membru al Grupului de initiativă pentru crearea PPEM, pentru Congresul de duminică.

În cadrul evenimentului, vor fi aprobate Programul, Statutul PPEM și constituite organele de conducere ale partidului. Președintele Partidului Popular European din Moldova va fi ales pentru un mandat de patru ani, prin vot secret și liber exprimat.

În final, urmează să fie adoptată Declarația politică a primului Congres al PPEM.