„Astăzi, ca niciodată, Moldova are nevoie de tineri angajați plenar în viața social-politică a țării. Suntem ferm convinși că doar modelul european este unica opțiune viabilă de dezvoltare a țării noastre. Anume apropierea de UE va contribui la dezvoltarea calitativă a politicilor de tineret din Republica Moldova. În viziunea TPPEM, rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă tinerii, trebuie să constituie o preocupare imediată a viitorului Guvern” a reiterat președintele TPPEM Ion Ranga în cadrul primului Consiliu Național al Organizației de Tineret a PPEM care s-a desfășurat duminică, 8 noiembrie, la Chișinău.

Situația social-politică actuală din Republica Moldova a constituit un punct important de pe agenda Consiliului Național. Fiecare participant a avut ocazia să-și exprime punctul de vedere, să vină cu propuneri către liderii PPEM. Prezent la eveniment, Eremei Priseajniuc, ex-consilier al dlui Iurie Leancă în Parlament, a asigurat tinerii că opiniile expuse vor fi luate în calcul de liderii PPEM și i-a îndemnat în continuare să fie liberi în exprimarea ideilor și propunerilor pe care le au.

Un alt punct important de pe ordinea de zi a Consiliului a fost alegerea Vicepreședinților TPPEM. În urma deliberărilor, în calitate de vicepreședinți au fost aleși Alexandru Comîndaru, Călin Pascari, Daniel Traci și Denis Lungul. Totodată, au fost ales Secretarul General – Gabriela Onofriciuc și Secretarul Internațional – Carolina Dodon.

Conform Statutului TPPEM, adoptat la Congresul din 11 octombrie 2015, Consiliul Național este organul care asigură conducerea TPPEM între Congrese. La moment acesta este format din 35 tineri din toată țara.