Peste 30 de membri ai Partidului Forța Poporului au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu alți colegi de partid au decis să adere la noul proiect politic – Partidul Popular European din Moldova.

Este vorba despre o parte din conducerea partidului, inclusiv vicepreședintele formațiunii Constantin Ciorbă, cinci membri ai Biroului Politic Permanent al Partidului Forța Poporului și organizațiile teritoriale în frunte cu președinții și vicepreședinții din municipiile Chișinău și Bălți, din raioanele Ștefan Vodă, Ocnița, Rîșcani, Glodeni, Telenești, Leova, Hîncești, Ialoveni, Strășeni, Cahul, Edineț și Soroca. În total, cel puțin trei mii-patru mii de membri ai Partidului Forța Poporului au decis să adere la Partidul Popular European din Moldova, s-a anunțat la conferința de presă.

„Constatăm cu îngrijorare că în ultima perioadă au apărut mai multe semnale, care indică asupra derapării eventuale a actualei guvernări în frunte cu PD și PLDM de la calea integrării europene… Considerăm că trebuie să ne unim forțele în jurul unei mișcări cu adevărat pro-europene, pentru a stopa dezmățul din țară și credem că această forță este PPEM ”, se arată în Declarația celor de la Forța Poporului.

În finalul documentului se face apel către toate forțele progresiste din Moldova să adere la PPEM pentru ca țara să revină pe făgașul normalității.

Declarația membrilor de la Partidul Forța Poporului o puteți urmări aici.