Astăzi, la 23 martie 2016, Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a împlinit un an de la lansarea inițiativei de creare a formațiunii. Astfel, liderii formațiunii au organizat o conferință de presă în care au făcut bilanțurile unui an de activitate, dar și au felicitat membrii și simpatizanții PPEM.

Liderii PPEM au menționat că acest an a fost plin de provocări, dar în care au fost atinse mai multe rezultate importante: formațiunea a participat la alegerile locale, fiind în plin proces de creare a partidului și a structurilor teritoriale; PPEM a reușit să facă primii pași și să se extindă în majoritatea raioanelor; un an în care echipa a crescut, activând cu succes, având resurse financiare modeste etc.

Un subiect aparte al conferinței de presă l-a constituit decizia Curții Constituționale cu privire la alegerea președintelui și necesitatea consolidării forțelor politice pe spectrul politic de centru dreapta. Drept prim pas, în acest sens, a fost propus un pact de neagresivitate cu participarea forțelor sănătoase pro-reforme pe acest segment.

„Pentru mine, cel mai important rezultat este faptul că într-un an ne-am constituit ca partid prin valoarea membrilor noștri, un an care ne-a călit, fiind loviți și din dreapta și stânga, din simplu motiv că am avut poziția noastră mai deosebită. Cei care au dorit au observat acest lucru. Am avut o poziție cântărită, dar consecventă. Vreau să îi felicit pe colegii mei, membrii și simpatizanții PPEM cu acest jubileu, să le mulțumesc pentru dedicație și încredere, pentru tot ce au făcut pentru constituirea și consolidarea partidului”, a menționat Președintele PPEM, Iurie Leancă.

Totodată, PPEM a trecut în revista activitatea formațiunii în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, a acțiunilor în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, dar și a primarilor și consilierilor PPEM din alte regiuni ale țării. Astfel, mai multe inițiative legislative înaintate în Parlament, cum ar modificările la Legea Curții de Conturi, precum și Legea privind activitatea financiară a întreprinderilor de stat, au fost votate, iar altele, cum ar fi proiectul de Lege privind finanțarea partidelor politice, precum și proiectul de Lege cu privire la ridicarea imunității parlamentarilor au rămas fără atenție. În CMC, PPEM a demonstrat că are cea mai puternică echipă, care vine nu doar cu critic, dar și cu soluții.

„Aș dori să mai adaug că, pe parcursul acestui an, am ajuns să consolidăm cea mai bună organizație de tineret din țară, să fondăm organizația de femei a PPEM, dar și să dezvoltăm organizațiile diasporale ale formațiunii. În continuare, ne propunem să monitorizăm cu atenție și să taxăm orice derapaje de la angajamentele de reforme asumate de actuala guvernare. De asemenea, vom continua consolidarea și extinderea organizațiilor teritoriale, dar și a întregii echipe PPEM, pentru a face o țară în care cetățenii să vrea să rămână”, a declarat Prim Vice-președintele PPEM, Eugen Carpov.

Tot astăzi, PPEM a lansat un mesaj video dedicat acestei aniversări, în care reiterează viziunile și istoricul fracțiunii, dar și aduce mulțumiri tuturor simpatizanților și susținătorilor partidului.