Tinerii Partidului Popular European din Moldova (TPPEM) au decis să felicite mai deosebit cetăţenii, cu ocazia celor 25 de ani de la celebrarea Zilei Limbii Române. Împreună cu președintele PPEM, Iurie Leancă, şi alți reprezentanţi ai acestei formațiuni politice, tinerii au montat un video în care recita versul „În limba ta”, de Grigore Vieru.

„Aceasta zi constituie un bun prilej pentru a mulțumi înca o dată celor care au luptat în anii 90 pentru dreptul de a vorbi și a scrie în limba maternă. Chiar dacă numele acesteia a fost schimbat, rămâne incontestabil faptul că limba pe care o vorbim azi cu toți este româna, indiferent de poziția unor forțe care au doar scopul de a acumula capital politic”, spune Ion Ranga, reprezentantul TPPEM.

Tinerii au făcut acest video pentru a cultiva, în rândul semenilor lor, dragostea față de limba română, prin cunoasșerea patrimoniului cultural care ne-a fost lăsat de marii clasici precum Mihai Eminescu, Vasile Alecsandi și marele poet național, Grigore Vieru, și de a-i îndemna să respecte valorile autentice care ne unesc.