Deputatul neafiliat, Iurie Leancă, și echipa Partidului Popular European din Moldova (PPEM) întreprind o vizită de lucru la Bruxelles, la invitația Fundației Konrad Adenauer. Ei vor avea întrevederi cu membrii Parlamentului European, oficiali de rang înalt din cadrul Comisiei Europene și reprezentații Partidului Popular European.

Obiectivul principal al vizitei este prezentarea viziunii PPEM de modernizare a Republicii Moldovei, perspectivele de aprofundare a relației R.Moldova-UE, precum și consolidarea unui parteneriat strategic dintre PPEM și Partidul Popular European.

Agenda discuțiilor se va axa pe evaluarea procesului de reforme în Republica Moldova din ultima perioadă, prioritățile și sarcinele la care trebuie să se atragă atenție pentru a menține țara noastră pe parcursul european. De asemenea, se vor aborda modalitatățile de consolidare a unei forțe sănătoase pro-reforme și autentic pro-europene care va avea capacitatea să asigure schimbări reale pe plan intern, în mod special cu accent pe finalizarea reformei sistemului judecătoresc și cel de administrare publică.

Procesul de creare a Partidului Popular European din Moldova a început în urmă cu două luni și relațiile strategice cu Partidului Popular European este pledoaria sa firească. PPEM îşi propune să fie un partid al cetăţenilor şi pentru cetăţeni, capabil să aducă transformări reale.