Deputatul Iurie Leancă și echipa sa de la Partidul Popular European din Moldova (PPEM) au avut ieri, la Bruxelles, întrevederi cu Elmar Brok, Preşedinte al Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului European, Carl Hartzell, consilier pe politică externă al președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și cu Jacek Saryusz-Wolski, vicepreședinte al Partidului Popular European (PPE).

Ei au discutat despre situația din Republica Moldova, despre necesitatea de a continua parcursul european al țării, care trebuie susținut de reformele necesare și urmează să vină în domeniile justiție, prevenirea și combaterea corupției, consolidarea instituțiilor statului și neadmiterea implicării politicului în activitatea acestora.

Un alt subiect l-a constituit problema din sectorul bancar și necesitatea de a continua investigarea independentă a situației cu furtul banilor din sistem.

Iurie Leancă și echipa PPEM au întreprins o vizită de lucru la Bruxelles, la invitația Fundației Konrad Adenauer. Scopul vizitei este prezentarea viziunii PPEM de modernizare a Moldovei, perspectivele de apronfudare a relației cu UE, precum și consolidarea unui parteneriat strategic dintre PPEM și Partidul Popular European.