Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – IURIE LEANCĂ” este constituit din trei formațiuni politice: Partidul Acțiunea Democrată, Partidul Democrația Acasă și Partidul Liberal Reformator.,

Potrivit Acordului de constituire, noul bloc electoral va fi condus de deputatul Iurie Leancă. El spune că în curând vor fi făcute listele candidaților pentru alegerile locale generale din 14 iunie, iar numele acestora vor veni, înainte de toate, din sugestiile oamenilor de rând. „În perioada următoare, eu și colegii mei din PPEM vom fi prezenți peste tot, vom cutreiera sat cu sat, pentru a întâlni cât mai mulți oameni, pentru a discuta cu ei și pentru a-i asculta. Îndemn absolut pe toți: fie că trăiți de o viață într-o localitate, fie că ați fost nevoiți să plecați, fie că sunteți în țară, sau deja locuiți peste hotare – să vă implicați în soarta țării de partea blocului PPEM și să ne spuneți cine credeți că ar fi cel mai bun primar pentru localitarea Dvs de baștină”, a declarat astăzi Iurie Leancă, în cadrul unui briefing de presă.

În acest context, oamenii sunt îndemnați să nominalizeze candidatul direct pe site-ul partidului, să telefoneze la numărul 078781000 sau să scrie pe adresa:echipa@ppe.md

Iurie Leancă a precizat că finanțarea campaniei electorale va fi asigurată în modul cel mai transparent și legal, iar cursa pentru alegeri va fi una foarte simplă și consistentă la nivelul mesajelor și al comunicării cu oamenii. „În paralel, vom continua demersurile pentru înregistrarea Partidului Popular European din Moldova. Imediat ce acesta va fi înregistrat, partidele actualului bloc vor adera la noul partid astfel constituind cea mai consistentă și puternică formațiune politică de dreapta, una orientată spre modernizarea și europenizarea Moldovei”, a mai spus liderul noului bloc electoral.

Denumirea prescurtată a blocului este „PPEM-IURIE LEANCĂ”, iar simbolul -inscripția „IURIE LEANCĂ” încadrată în centrul unui cerc format din 12 stele de culoare galbenă. Blocul electoral își va delega un reprezentant la Comisia Electorală Centrală – pe Iulian Groza, care va avea drept de vot consultativ. Potrivit Acordului de constituire, uniunea dintre cele trei partide își va înceta activitatea odată cu publicarea de către CEC a rezultatelor finale ale alegerilor locale generale din iunie.