Reprezentantul delegației Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a vorbit despre interesul Consiliului Atlantic de a ajuta Republica Moldova cu expertiză în procesul de dezvoltare și realizare a reformelor necesare pentru modernizarea țării noastre. El a discutat cu liderul PPEM, Iurie Leancă, și despre situația internă din Republica Moldova, după alegerile din 30 noiembrie. La fel, cei doi au făcut un schimb de opinii privind provocările în contextul situației politice interne pentru viitorul Republicii Moldova dar și a celei din regiune.

„Agenda mea și a echipei mele este să readucem Moldova pe calea de reforme europene, să redobândim încrederea partenerelor externi pentru obținerea ‎perspectivei europene”, a subliniat Iurie Leancă. El s-a referit și la criza bancară și impactul asupra economiei moldovenești, dar mai ales a încrederii pe care trebuie să o recapete cetățenii, partenerii externi și investitorii străini în instituțiile publice competente.

„Am avut mai multe idei cum să luptăm cu corupția, un exemplu a fost să aducem o misiune de judecători, procurori europeni. Consider că singura soluție este să existe o presiune pozitivă externă pentru a reforma justiția și a lupta cu corupția. ‎Moldova are nevoie de o angajare continuă a partenerilor – UE și SUA – pentru a ajuta țara să revină în albia normală a agendei de reforme”, a concluzionat Iurie Leancă.