Președintele PPEM, Iurie Leancă, a avut în această săptămână o vizită de lucru la Berlin unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali germani cu care a discutat situația politică din Republica Moldova și posibilitățile de colaborare cu autoritățile germane.

Leancă a avut întrevederi cu președintele Comisiei Afaceri Europene a Bundestagului, Günter Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Bundestagului, Norbert Rottgen, deputatul în Bundestag, Fritz Felgentreu, președintele Forumului Germano-Moldovenesc și consilierul pentru probleme de securitate şi afaceri externe al Cancelarului Federal, Christoph Heusgen.

„M-am întors de la Berlin cu o doză de optimism în ceea ce privește relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și, în special, cu autoritățile germane. Oficialii cu care m-au întâlnit și-au manifestat repetat interesul pentru menținerea stabilității în regiune și sprijinul deplin pentru țara noastră”, a declarat Iurie Leancă.

De asemenea, vicepreşedintele Legislativului Republicii Moldova a avut o serie de întrevederi cu responsabili din cadrul Executivului federal, inclusiv de la Ministerul Afacerilor Externe, precum şi cu conducerea Fundaţiei Konrad Adenauer.

Liderul PPEM ne-a mărturisit că în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce ţin de actualitatea politică din Republica Moldova, situaţia din regiunea transnistreană, viitorul relaţiilor noastre cu Uniunea Europeană şi cu Republica Federală Germania.

Partea germană a încurajat în cadrul întrevederii cu Iurie Leancă promovarea reformelor şi îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

(Sursă: Zugo.md)