Iurie Leancă, candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a organizat astăzi, 28 octombrie 2016, o conferință de presă, în cadrul căreia a făcut totalurile campaniei electorale din această toamnă și a îndemnat cetățenii să iasă la vot, alegând drumul spre Vest și un viitorul prosper al țării.

„În această campanie s-a lucrat mult ca sa fiți amețiți, să nu mai știți ce să credeți să vă aruncați în brațele unuia sau altuia. Eu vă propun să gândiți cu capul vostru. A zis un concurent una și a făcut alta? Atunci a mințit. Propune un candidat revoluție deși a stat confortabil în guvern? Atunci să nu va bazați pe acesta. Eu ce am promis am făcut. Eu nu mă rușinez cu ce am făcut în Guvern. Eu chiar mă mândresc că am făcut mai mult decât oricine înaintea mea și oricine după. Eu am intrat în această campanie cu un program pentru Moldova, și tot cu el vin astăzi în fața voastră. Eu sunt astăzi la fel cum eram al începutul campaniei, la fel cum eram cât am fost prim-ministru. Sunt sigur că și alți candidați ar putea dori să vă ofere o viață mai bună. Spre deosebire de ei, eu știu și pot să vă ofer o Moldovă prosperă. De aceea vă chem duminică la vot. Votați Iurie Leancă pentru voi și pentru copii și nepoții voștri”, a spus Iurie Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă a mulțumit echipei care a fost alături de el în campania electorală, dar și membrilor, simpatizanților și alegătorilor, menționând că aceștia au fost deseori manipulați de alți candidați înscriși în cursa electorală.

„Igor Dodon spune că este anti-sistem, dar a fost ministru. Plânge de mila săracilor dar, ca un socialist de caviar, mănâncă mai mult decât câștigă. Primește bani din offshore-uri obscure. În 2007 era pentru acordul de asociere, azi este împotrivă, mâine, dacă are interesul, se întoarce din nou. Mie mi-este teamă că Maia Sandu nu este pregătită să fie președinte. Dar de Dodon știu sigur. Dânsul este pregătit să dea foc Moldovei ca să ajungă președinte”, a subliniat Iurie Leancă.

În finalul conferinței de presă, Iurie Leancă a reiterat încă odată poziția sa și cele 10 viziuni privind viitorul Republicii Moldova, pe care urmează să le întreprindă atunci când va fi Președinte a țării.

„Adevărul pe care nu îl auziți la televizor este că magia politică nu există. Când v-am zis că voi duce Moldova către Vest, eu nu v-am mințit că Vestul este Moș Crăciun. V-am propus un program în zece puncte în care am arătat cum trebuie să preluăm din experiența Vestului, cum trebuie să acceptăm sprijin și presiune din partea Vestului – mai ales pe justiție – cum trebuie să căutăm finanțare din partea Vestului. Dacă doriți o viață prosperă. Dacă doriți să vedeți copii studiind în Vest și venind înapoi acasă. Dacă doriți o Moldovă prosperă. Dacă doriți să fim cu adevărat aproape de frații noștri din România. Dacă vrem ca Diaspora să se întoarcă acasă. Votați Iurie Leancă la aceste alegeri și în turul unu în turul doi”, a spus Președintele PPEM.

Puteți privi în reluare conferința de presă în reluare aici.

Reamintim că, pe 1 octombrie, Iurie Leancă și-a lansat oficial candidatura pentru Președinția Republicii Moldova din partea PPEM, susținând că viitorul președinte trebuie să îndrepte Moldova spre Vest, să fie factorul unificator în societate, care să supravegheze și să îi taxeze pe politicienii care nu își fac treaba.