Președintele Blocului Electoral „Platforma Pupulară Europeană din Moldova”, Iurie Leancă, a făcut astăzi totalurile campaniei electorale pentru alegerile de duminică, alături de candidatul pentru funcția de primar al Chișinăului, Oazu Nantoi, și echipa de consilieri în CMC.

Iurie Leancă a spus că actuala campanie a fost una „ștearsă, lipsită de consistență, desfășurată în spatele scenei, unde conducătorii din umbră ai țării și-au făcut jocurile pentru a manipula oamenii și a-i ține în acest fel la putere”.

Liderul PPEM a mai declarat că instituțiile statului au fost implicate plenar, pentru a intimida candidații partidelor care nu sunt la putere, „ Noi, cei de la PPEM, am resimțit din plin acest abuz, în mod special din partea celor care ar trebui să vegheze asupra implementării cadrului legal”, a afirmat Iurie Leancă. El a făcut referire la un caz recent – pe 10 iunie în satul Chetrosu din Drochia, poliția a venit cu percheziții la candidatul PPEM pentru funcția de primar, invocând că acesta ar produce droguri în scop de înstrăinare. „Aberații crase, nu au găsit absolut nimic. De la surse din MAI am aflat că, acum o săptămână, mai mulți comisari au fost convocați și li s-a dat instrucțiune clară să facă abuz de instrumentele și pârghiile pe care le au pentru a intimida și a scoate din cursă candidații noștri”, a precizat Iurie Leancă.

El a făcut apel la structurile Poliției și Fiscului să nu se lase influențate de politicieni și să respecte legea. Totodată, Iurie Leancă a menționat că deși campania a fost complicată, PPEM a reușit, astfel încât cetățenii să nu fie privați duminică de dreptul de a susține candidații PPEM. „Am mai reușit să păstrăm blocul nostru, pentru că au fost eforturi de a-l dezbina. Le sunt recunoscător PLR și PAD că au demonstrat capacitate de rezistență și au înțeles ceea ce e important pentru noi – că interesul național al R.Moldova este să ieșim din această criză și să-i dăm la o parte pe cei care se ocupă de interese meschine”, a spus liderul blocului PPEM.

În concluzie, Iurie Leancă a subliniat: „Suntem în fața unor alegeri importante – votați pentru viitorul țării – Oazu Nantoi la Primăria Chișinăului și echipa PPEM în toată țara”.

La rândul său, Oazu Nantoi a declarat că după întâlnirile cu cetățenii a înțeles că locuitorii Chișinăului sunt dornici de un primar care să-i respecte, un CMC transparent și necorupt și un Aparat al Primăriei întors cu fața spre cetățeni. „Și eu sunt mandru ca am o asemenea echipă”, a declarat candidatul PPEM pentru funcția de primal al capitalei.

El a mai spus că Blocul Electoral PPEM a realizat o campanie pe bani puțini, dar curați, donați de la oameni cu demnitate și dornici de adevăr. „Vă garantez că nu vom ceda, vom merge până la capăt – asta înseamnă lupta cu corpuția, întoarcerea orașului și a statului cetățenilor”, a conchis Oazu Nantoi, îndemnând oamenii să-și dea votul pentru PPEM în alegerile din 14 iunie.