Iurie Leancă, candidatul la Președinția Republicii Moldova din partea PPEM, a vorbit astăzi, 1 octombrie 2016, în cadrul lansării candidaturii sale în campania electorală, despre viziunile pro-ruse ale socialiștilor, dar și despre manipulările la adresa alegătorilor lansate de Maia Sandu și Andrei Năstase.

Astfel, în discursul său, Iurie Leancă l-a criticat dur pe liderul socialiștilor, învinuindu-l de faptul că acesta îndeamnă cetățenii să susțină integrarea Republicii Moldova în Uniunea Euro Asiatică, o structură care există doar pe hârtie și care este nefuncțională, precum și că Igor Dodon este susținut financiar puternic cu bani din off-shoruri obscure.

„Îl întreb pe Dodon public, Domnule Dodon, de ce vreți ca moldovenii să nu mai aibă dreptul de a alege? De ce vreți să le luați libertatea? Vreți să decideți dumneavoastră în locul moldovenilor? Dacă ei vor să muncească în vest, dacă vor studieze acolo, de ce le luați acest drept? Iată, acesta e adevărul. Dacă Dodon ajunge Președinte, atunci Moldova se va întoarce în timp. Vom pierde toate drepturile obținute în ultimii ani”, a spus Iurie Leancă.

Totodată Iurie Leancă s-a referit și la prestațiile Maiei Sandu despre care a spus: „Dacă Maia a fost păcălită așa ușor de Năstase, atunci cum crede că poate negocia cu șefii de state? Cum poate Maia să conducă cu mână de fier serviciul de securitate, când ea nu poate să se desprindă de un apropiat al Țopilor? Acestea sunt întrebări la care Maia va trebui să reflecteze.”

Invitat la eveniment, scriitorul Andrei Strâmbeanu a ținut un discurs în care a menționat faptul că Iurie Leancă a fost cel care a adus libertatea circulației fără vize în Uniunea Europeană și că este un om de cuvânt, care poate aduce bunăstarea în Republica Moldova.

lansare-11„Mă bucură apariția lui Iurie Leancă în lumea asta politică pentru că am de a face cu  un om intelectual. Este un om cult, un om elevat. Și de asta eu cred în ceea ce spune și am încredere că va izbuti să facă mai mult pentru Republica Moldova. Ne-alegerea lui Leancă în fruntea statului va arăta ca o hârtie de turnesol. La moment statul nostru există numai din fonduri externe. Ne ajută România, ne ajută UE. Imaginați-vă că vine Dodon și rupe legăturile cu occidentul. Asta este egală cu moartea. Creierii omenirii se află în Europa, acolo unde vrea domnul Leancă să ne ducă. Iată de ce noi trebuie să-l susținem pe Iurie Leancă să devină președinte”, a declarat scriitorul.

lansare-10Totodată, Ion Ranga, președintele organizației de tineret a PPEM, a spus că Iurie Leancă va fi un președinte care va susține și promova tinerii: „Pentru noi, tinerii din Moldova, această țară nu ne-a oferit prea multe șanse pentru că problemele părinților și problemele buneilor noștri nu ne-au dat voie să ne dezvoltăm așa cum ar fi trebuit. Domnule președinte, Liberalizarea regimului de vize pe care l-ați adus pentru Republica Moldova, înseamnă șanse pentru tineri să devină mai buni, mergând la studii. Lupta electorală nu este doar între candidați, dar și între trecut și viitor. Echipa TPPEM este convinsă că merge în alegeri cu cel mai bun candidat, capabil să ne ofere un viitor mai bun.”

lansare-09Vera Tănase, președintele organizației teritoriale Hâncești a PPEM, a reiterat încrederea în calitățile pe care le are Iurie Leancă, declarând: „Există timpuri când țările și popoarele trebuie să ia decizii importante. În această situație este astăzi și Republica Moldova. Votul pe care îl vom acorda pe 30 octombrie va fi votul care va determina dacă vom avea sau nu vom avea viitor. Datoria noastră este să-i convingem pe alegători că acesta este votul hotărâtor, iar acest vot trebuie dat acelui om care este capabil și dornic de schimbare – Iurie Leancă!”

Reamintim că, astăzi, Iurie Leancă și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale și viziunea în 10 puncte pentru Republica Moldova. La evenimentul, care a fost organizată în Sala cu Orgă din Chișinău, au participat peste 500 de membrii și simpatizanți ai candidatului PPEM, precum și invitați speciali.