La Fălești a fost înființată Organizația Teritorială a PPEM. La conferința de constituire au participat membri activi, dar și simpatizanți, care au discutat obiectivele de activitate ale partidului pe termen scurt și mediu. La fel, aceștia au ales conducerea organizației raionale. Astfel, Marin Bilic, a fost ales în calitate de Președinte, iar Tatiana Gurduza, în calitate de vicepreședinte.

Ruslan Codreanu, vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova a îndemnat participanții la conferință să se implice activ în consolidarea structurii partidului indiferent de circul politic în care se află țara. „Noi nu mai putem fi observatori la toată mizeria pe care o creează clasa politică. Partidul Popular European, în frunte cu leaderul său, Iurie Leancă, este garantul implementării Acordului de Asociere, iar implementarea acestuia, în primul rând, înseamnă cetățeni activi și informați”.

Organizația își propune să lărgească numărul de membri, să creeze structuri primare și să consolideze democrația internă.