Câteva zeci de tineri de la Partidul Popular European din Moldova s-au adunat în centrul capitalei, unde au organizat o acțiune cu titlul „Sub semnul păcii”. Ei au aprins lumânări în fața Catedralei pentru a aduce un omagiu persoanelor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial.

„9 mai este o Zi a Unității Naționale – zi în care marcăm deopotrivă comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial și speranța într-un viitor pașnic în spațiul european”, spune Gabriela Onofriciuc, reprezentantă a Tinerilor PPEM.

Ulterior, tinerii au lansat lampioane în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. Ei au format un cerc din 12 lampioane care simbolizau stelele de pe drapelul Uniunii Europene. Totodată, au lansat trei lampioane în culorile Tricolorului și alte două în culorile drapelului ucrainean. Tinerii au purtat ii moldovenești și cămăși naționale ucrainene, în semn de solidarizare cu țara vecină.

„În contextul situației din regiune, împreună cu reprezentanții Asociației tineretului ucrainean din Moldova „Zlagoda”, am lansat lampioanele păcii pentru încetarea violențelor din Ucraina, în semn de solidarizare cu poporul ucrainean”, susține Mihaela Popescu, reprezentantă a Tinerilor PPEM.

În jur de 50 de persoane formează acum Grupul de Inițiativă pentru crearea Aripei Tinere a Partidului Popular European din Moldova, care își propune să consolideze tinerii în jurul ideii de integrare europeană, să schimbe atitudinea societății față de politica moldovenească și să implice cetățenii în procesul de guvernare.