Consilierii locali din partea PPEM au prezentat, ieri, 25 mai 2016, în cadrul unor audieri publice, un raport privind funcționalitatea structurilor subordonate Consiliului Municipal Chișinău, în care au demonstrat că gestionarea ineficientă a resurselor umane și a resurselor financiare este cauza principală a managementul instituțional defectuos care generează la rândul său corupția din cadrul Primăriei.

În opinia consilierului municipal PPEM, Ruslan Codreanu, comasarea subdiviziunilor care își dublează funcțiile și instituirea în cadrul preturilor de sector a ghișeelor unice care ar facilita obținerea documentelor în termen de cinci zile, ar fi cele mai bune soluții pentru combaterea fenomenului corupției și funcționarea eficientă a primăriei.

Toate aceste aspecte se vor regăsi în proiectul planului de acțiuni pentru reformarea Primăriei elaborat de PPEM. Proiectul planului va prevedea și analiza eficienței întreprinderilor municipale, să transparentizeze activitatea per ansamblu a primăriei, să valorifice potențialul economic al suburbiilor”, a menționat președintele organizației municipale a PPEM.

La rândul său, Veaceslav Bulat, consilier municipal PPEM, a reiterat necesitatea creării unei direcții care să gestioneze patrimonial mun. Chișinău, în vederea excluderii tuturor speculațiilor pe marginea proprietății municipiului și crearea unui organ unic care gestionează eficient întreaga proprietate. Totodată, el a subliniat importanța elaborării unei politici de cadre care să responsabilizeze funcționarii publici.

La audieri au participat consilieri locali, reprezentanți ai societății civile precum și cetățeni de rând ai capitalei. Majoritatea celor prezenți la au fost total de acord cu propunerile consilierilor PPEM și în timpul dezbaterilor au venit cu o mulțime de sugestii și propuneri de eficientizare a primăriei precum stabilirea mecanismului de trasabilitate a documentelor, ridicarea nivelului de transparență decizională, privatizarea întreprinderilor municipale ineficiente, etc.

Audierile publice a fost cel de-al doilea în cadrul „Săptămânii reformei Primăriei” inițiativă lansată de fracțiunea PPEM din Consiliul Municipal Chișinău al cărei scop este elucidarea și soluționarea problemelor sistemice din cadrul Primăriei mun. Chișinău.

Pentru mai multe detalii puteți privi în reluare dezbaterile publice aici.