Fracțiunea Blocului Electoral „PPEM – Iurie Leancă” din Consiliul Municipal Chișinău a solicitat astăzi, 9 iunie 2016, în cadrul unui protest, demisia lui Dorin Chirtoacă. Această solicitare vine ca urmare a inacțiunilor edilului capitalei la situația dezastruoasă din capitală, creșterii fenomenului corupției, trucarea licitațiilor și deturnarea fondurilor publice, calitatea proastă a transportului public etc.

„Noi am venit să zicem stop corupției și hoției. Timp de 10 ani Chișinăul nu seamănă a capitală europeană. Noi avem soluții pentru acest oraș și am venit cu o cerere de demisie a primarului Dorin Chirtoacă. Nu vrem așa dezvoltare a orașului,” a declarat consilierul municipal, Victor Lutenco.

Totodată, Președintele fracțiunii PPEM în Consiliul Municipal, Oazu Nantoi, a făcut un apel către cetățenii Chișinăului pentru a susține inițiativa și a pune presiuni, pentru demisia benevolă a edilului. „PPEM se adresează către toți locuitorii orașului: Noi suntem ostaticii acestei situații din Chișinău și suntem atrași în aceasta luptă geo-politică. Noi vrem să punem capăt acestui joc și să aducem pace. Să salvăm orașul împreună!”, a declarat Oazu Nantoi.

Deși, inițial, era prevăzut organizarea unui protest pașnic, din cauza unei acțiuni de sabotare a evenimentului de către fracțiunea PSRM din CMC, consilierii PPEM, au fost nevoiți să depună, în anticamera primarului general, o cerere de demisie din numele primarului general în care sunt enumerate toate fărădelegile care au loc astăzi în primărie, cu solicitarea demisiei necondiționate din funcție a lui Dorin Chirtoacă.

„Cu părere de rău, PSRM a decis să saboteze evenimentul organizat, venind cu 15 minute înainte de timpul preconizat, ocupând astfel spațiul din fața Primăriei. Suntem ferm convinși că anume din cauza unor astfel de acțiuni „inteligente” a PSRM, Chișinăul este guvernat de incompetenți”, a comentat incidentul Ruslan Codreanu, consilier municipal și Președintele organizației teritoriale Chișinău a PPEM.

Reamintim că, Partidul Popular European din Moldova optează pentru inițierea și desfășurarea unui referendum local de demitere a primarului general al municipiului Chișinău Dorin Chirtocă în toamna acestui an, odată cu alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016.