Partidul Popular European din Moldova se mărește. Un grup format din foști angajați ai instituțiilor de drept și participanți la conflictul militar din regiunea transnistreană a Republicii Moldova se alătură PPEM.

În Declarația pe care au semnat-o, ei cer instituțiilor guvernamentale să nu-și ascundă acțiunile după retorica pro-europeană și să asigure respectarea dreptului propriilor cetățeni la libera asociere. „În context, cerem să stopeze și să nu admită în continuare acțiuni de intimidare și terorizare a simpatizanților sau membrilor acestei formațiuni politice. Ne adresăm foștilor colegi din Ministerul Afacerilor Interne, Poliției și altor structuri de forță să nu se lase antrenați în jocuri politice murdare de persecutare a cetățenilor și sa-și îndeplinească atribuțiile în strictă conformitate cu legea și jurământul de credință Patriei”, se mai spune în documentul semnat de 35 de persoane. Acestea susțin că Declarația este semnată în continuare și de alți colegi.

Totodată, ei îndeamnă oamenii de buna credință să se unească în jurul PPEM, care, potrivit lor, este singura mișcăre de alternativă, capabilă să readucă speranța pentru o viață decentă întru-un stat veritabil european, democratic și prosper.

Amintim că după ce pe 23 martie a fost lansat procesul de creare a Partidului Popular European din Moldova, mii de oameni și-au anunțat decizia de aderare la PPEM.