Circa 25 copii de la Școala de tip internat pentru copii orfani și rămași fără îngrijirea părinților din Bălți au învățat să pregătească bucate și gustări simple, dar și diverse metode de aranjare a unei mese festive. Evenimentul a avut loc pe 15 februarie 2016, fiind organizat de către Organizația de Femei Bălți a Partidului Popular European din Moldova (PPEM).

„De fapt, am petrecut o zi frumoasa și, credem noi, memorabilă pentru 25 de copii din Bălţi. A fost un eveniment special, plin de emoții și bucurii pentru toți cei care s-au implicat activ în proces. Totul a pornit de la o ideea de „Ce-ar fi dacă…”, pe care am discutat-o cu colegele de partid la una din întruniri. Deoarece am avut parte de susținere din partea administrației instituției menționate, am decis să pregătim un meniu special și să facem copiii să simtă că e sărbătoare”, a povestit președintele Organizației de Femei Bălți a PPEM, Rodica Tcaci.

Evenimentul a început cu o prezentare despre cum e să ducem un mod sănătos de și rolul alimentației sănătoase în dezvoltarea continuă a copiilor. După care a urmat un joc interactiv și dinamic – „Salata din fructe”. Apoi, fiind repartizați în grupuri mici, copiii au fost ghidați cum să pregătească bucatele, cum să aleagă produsele, cum să se îngrijească de securitate etc.

„Le-a plăcut foarte mult să își prepare singuri bucatele, fiind foarte mândri de creațiile proprii, toți povesteau entuziasmați cum le-au preparat și ce au învățat. Astfel, am petrecut timpul împreună cu copiii, oferindu-le un strop de căldură, comunicare și voie bună, am încercat să le formăm unele abilități și deprinderi culinare elementare, dezvoltând încrederea în sine. Nu ne vom opri aici! Colaborarea noastră cu această instituție va continua. Toți copiii au dreptul să se simtă vedete din când în când. Toți copiii au dreptul la mâncare bună și sănătoasă. Toți copiii trebuie să se simtă iubiți”, a menționat Ludmila Grama.

Organizația de Femei din Bălți a PPEM va mai organiza pe parcursul acestui an și alte evenimente, care au drept scop încurajarea cetățenilor din păturile social-vulnerabile ale municipiului.