Președintele Grupului Parlamentar Popular European, Eugen Carpov, a adresat o scrisoare oficială Ministerului Justiției al Republicii Moldova în care solicită să fie sancționați conform legii executorii judecătorești care în mod abuziv percep taxe exagerate de la cetățeni.

În solicitarea expediată se menționează că tot mai mulți oameni se plâng de faptul că executorii judecătorești, folosindu-se de necunoașterea legislației de către cetățeni, percep taxe exagerate, cu mult peste prevederile legale. Conform deputatului, este necesar de stopat aceste practici ilegale și promite că va interveni cu modificări la legislația în vigoare pentru a nu admite pe viitor astfel de cazuri.

Acest fenomen trebuie oprit, iar executorii care deliberat își depășesc atribuțiile de serviciu trebuie trași la răspundere. Împreună cu echipa Grupului Parlamentar Popular European vom monitoriza îndeaproape situația, vom depune eforturi și vom interveni legal pentru a stopa abuzurile nejustificate ale executorilor judecătorești“, subliniază Eugen Carpov.

Totodată, Președintele GPPE s-a adresat cu un apel public către cetățeni prin care-i îndeamnă să-l informeze despre cazurile concrete de abuz din partea executorilor la adresa de e-mail echipa.ppem@gmail.com.