Liderul PPEM, Iurie Leancă, și membrii Grupului de inițiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova, alături de echipa de tineri a acestei formațiuni politice, au donat sânge în cadrul campaniei naționale organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Acțiunea s-a desfășurat la punctul mobil al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, amplasat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chișinău.

„Echipa PPEM s-a alăturat acestei campanii pentru că nouă ne pasă de viața fiecărui om. Este foarte important nu doar să demonstrăm solidaritate cu cei care în orice moment au nevoie de sânge pentru a le salva viețile. Când ai o șansă să faci bine altora care au nevoie de asta, te simți foarte bine și sper ca sângele meu să ajute la salvarea vieții cuiva. Aș vrea ca într-o zi să ajungem la situația Uniunii Europene, unde se donează sânge sută la sută în bază de voluntariat”, spune Iurie Leancă.

Echipa PPEM a donat sânge pentru toți cei care au nevoie de ajutor, în special pentru Secțiile oncopediatrie și hematologie copii ale Institutului Oncologic. Acțiunea desfășurată astăzi în Republica Moldova are genericul „Mulțumesc pentru salvarea vieții mele!”.