După vizita la Berlin, am mers la Bruxelles, unde am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și cu mai multe oficialități din cadrul PPE. Am discutat despre situația politică din Republica Moldova, dar și despre previziunile legate de viitor și ce trebuie făcut pentru ca țara noastră să nu devieze de la parcursul european din cauza acestei alianțe minoritare nefirești, care a fost construită în baza unor interese de grup și prin nerespectarea votului alegătorilor din 30 noiembrie.

La fel, am discutat cu oficialii Partidului Popular European despre noul proiect politic pe care îl vom lansa, despre obiectivele pe care le avem și modul în care vom contribui la consolidarea parcursului european al Republicii Moldova.

Am avut, de asemenea, mai multe discuții utile cu oficiali ai Serviciului European de Acțiune Externă și cu reprezentanții oficiului Președintelui Consiliului European. Subiectele abordate s-au referit la susținerea pe care UE o acordă Moldovei, am insistat ca această susținere să fie condiționată de acțiuni concrete pe linia combaterii corupției, dar și de reformarea reală a instituțiilor, în special a celor de drept.