M-am întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor UE, acreditați în Republica Moldova. Am discutat despre viitorul Moldovei, dar le-am prezentat și detalii despre planurile mele de viitor.

I-am asigurat că voi face tot ce ține de mine și echipa mea ca Moldova să nu devieze de la parcursul european. Desigur, le-am spus și de ce cred că un guvern minoritar nu are nicio șansă să realizeze reformele necesare în Moldova. Am discutat și despre situația de la Banca de Economii și celelalte UEdoua bănci, despre necesitatea ca situația de acolo să fie investigată la modul cel mai serios și imparțial, i-am rugat să pună presiune pe autorități, astfel încât această anchetă să nu fie doar una mimată.

Rămân la părerea că investigația trebuie supravegheată de specialiști din afara țării, pentru a avea garanția că va fi una imparțială, că vom afla adevărul și vom reuși să recuperăm prejudiciul produs. Am discutat și despre punerea în aplicare a Acordului de Asociere, le-am spus că intenționez să formez o echipă de specialiști, care să supravegheze modul în care acesta este respectat și realizat.