Dragii mei frați români, colegi  și prieteni!
Suntem astăzi aici, pentru că  știm că împreună vom putea să ne ducem la îndeplinire un vis. O dorință de secole. Să fim uniți! Suntem uniți prin destin, prin istorie, prin spirit și prin grai, iar împreună ne putem schimba soarta, pentru o Românie de mâine mai prosperă. O Românie unită întru împlinirea tuturor speranțelor noastre, ale tuturor, de mai bine.
Suntem aici pentru că toți suntem Pro: PRO România!
Am ales să fiu PRO România! În echipa Pro România sunt oameni care au ajutat Republica Moldova și pentru asta sunt PRO România! Aici sunt prietenii mei: Victor, Corina, Mihai, Geanina. Oameni care au contribuit enorm la evoluția Republicii Moldova și au ajutat românii de peste Prut cu tot ce au putut. Ei sunt adevărați români. Ei sunt prieteni adevărati!
M-am alăturat unei echipe de profesioniști, politicieni adunați în Partidul ProRomânia pentru a repara ceea ce s-a stricat în ultimii ani în relația cu UE dar, aș adăuga eu, și în relațiile cu Republica Moldova. Alături de acești profesioniști care au dovedit ceva în România, vreau să lucrez pentru a aduce un proiect integrat al României și Republicii Moldova în concertul european pentru că și România, dar și partea din România pe care istoria a separat-o de țara mamă, fac parte cultural și geografic din Europa.
Sunt Pro România pentru că în ultimii ani politicienii din România au devenit tot mai dezinteresați de frații de dincolo de Prut. Noi înțelegem, vedem că și aici oamenii au grijile și necazurile lor, dar trebuie să știți un lucru: Noi nu vă avem decât pe Dumneavoastră. Noi nu avem nici NATO, nici UE, avem doar frații din Țară.
Victor Ponta și Pro România și colegii lui sunt printre politicienii care nu au uitat de noi, sunt aproape de noi și m-au invitat să vin pe această listă pentru a duce mesajul românilor basarabeni la Bruxelles dar și aici, în România. 
România a făcut pași importanți spre modernizare și integrarea în lumea europeană. Chiar dacă uneori europenii nu văd aceste progrese sau sunt impresionați negativ de unele comportamente ale unor partide sau politicieni. Noi, moldovenii, ne uităm cu mândrie la aceste realizări și vrem să le vedem și la noi.
Lucrând într-o echipă cu frații mei de la Pro România vreau să arăt că atunci când lupți pentru interesele României, lupt și pentru modovenii mei, pentru ca națiunea română este una.
Din păcate, în prezent ne lovim de o mare problemă, problema pe care o are și România: o mare parte din populația noastră a migrat în Europa și astfel o mare parte din capitalul uman se risipește. Avem o singură șansă: să aducem Europa acasă, să creăm aici condiții pentru ca tinerii noștri să rămână alături de familii și să nu mai pribegească prin lume.
Dar până atunci drepturile românilor și ale noastre, a celor din România de dincolo de Prut, trebuie apărate acolo unde sunt. Mulți dintre concetățenii noștri lucrează în conditii insalubre, nu li se respectă nici cele mai elementare drepturi și prezența noastră în Parlamentul European poate constitui un supprt pentru ei. De aceea cred că dincolo de partide, parlamentarii care vor fi aleși pe liste trebuie să nu uite că reprezintă întreaga națiune română, nu doar populația care se află în interiorul granițelor administrative. Spun asta deoarece, dragi prieteni, trebuie să ținem cont și de granițele marcate de sufletele de români și limba noastră comună, România pe care trebuie să o reprezentăm noi la Bruxelles este aceasta!
Facând parte dintr-o echipă a României la Bruxelles sunt convins că prezența mea va fi și un memento pentru toți care sunt responsabili de politică sau de administrație că Moldova există, este vie și are nevoie să fie sprijinită, luată ca partener în toate acțiunile României, de la economie la diplomație.
Încă o dată subliniez că sunt mândru să fiu în această echipă! Că sunt român  și  reprezint românii din Republica Moldova, din Italia, din Spania, din Franța  și din alte  țări europene. Sunt mândru! Pentru că sunt european!  Și sunt PRO România!
Toți românii din lume ar trebui să fie Pro România! Toți să avem același  țel!  Și să construim un viitor mai bun pentru copiii noștri. Un viitor european. Un viitor împreună! Ca diplomat, ca ministru de Externe, ca premier al Republicii Moldova, am fost mereu îndreptat cu fața spre Uniunea Europeană, spre această mare frăție a celor care vor să construiască o lume mai bună, împreună.
Chiar dacă nu am fost social democrat, am ales să fiu Pro-România  pentru că e o echipă de profesioniști, o echipă cu viziune. O echipă care se gândește la românii de pretutindeni. Care se gândește la România. Care se zbate pentru România. Care vrea să clădească pentru România un nou destin european.
Să fim PRO România! Să fim Pro Europa!
București, 14 aprilie 2019
===
===