Prezentare

IMG_2188

Partidul Popular European din Moldova (PPEM) este o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova fondat la 23 martie 2015.

Scopul PPEM este construirea unui stat de drept și combaterea corupției, iar pentru a atinge acest obiectiv trebuie să urmăm modelul de dezvoltare european – un model cu reguli clare şi previzibile, care şi-a dovedit viabilitatea şi eficienţa în zeci de ţări ce au trecut prin perioade de tranziţie şi pe care acest model le-a ajutat să se pună bine pe propriile picioare.

Echipa PPEM vine să aducă Republicii Moldova mult-aşteptata schimbare, credibilitate şi speranţă în viitor. Prezentul Program Politic – elaborat în baza discuţiilor pe care le-am avut cu mii de oameni, din toate regiunile ţării – expune viziunea noastră generală asupra transformării Republicii Moldova, dar şi viziunile şi priorităţile cetăţenilor acestui stat. Astfel, Programul este un contract social ce are un singur scop – să construim acasă, împreună, o ţară funcţională, confortabilă şi sigură pentru oameni, să schimbăm Moldova din interior şi să menţinem vectorul ei european.

Combaterea corupției, ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor şi revenirea pe calea integrării europene pot fi realizate doar de către o nouă forţă politică, un partid cu structuri teritoriale puternice, dar şi cu viziuni bazate pe analize în toate domeniile. Acestea sunt priorităţile imediate ale PPEM, care se ambiţionează să devină cel mai important partid de orientare europeană, de centru-dreapta, de pe scena politică moldovenească.

PPEM îmbrăţişează valoarea fundamentală a demnităţii umane, recunoaşte valoarea egală, diversitatea şi caracterul social al tuturor fiinţelor umane. Idealurile noastre fundamentale sunt: Libertate, Justiţie, Solidaritate.

Sarcina PPEM este de a veni la putere pentru a construi o altă Moldovă, pe altfel de principii şi pentru toţi cei care doresc să trăiască într-o altfel de ţară. O ţară unde instituţiile statului nu sunt pătrunse până în măduva oaselor de molima corupţiei, iar singura lor preocupare nu este obţinerea veniturilor pentru clanurile politico-oligarhice. O ţară care nu te lipseşte de o afacere, ci oferă şanse egale de afirmare pentru toţi cetăţenii săi şi încurajează iniţiativa individuală.