„Sigur că este mult prea devreme să tragem anumite concluzii, să analizăm rezultatele, pot doar constata câteva tendințe: în primul rând, vreau să-mi exprim mulțumirea pentru faptul că deși a fost un test foarte complicat și timp restrâns, și presiuni, abuzuri despre care am vorbit, totuși noi am trecut acest test cu succes, din punctul meu de vedere. Și blocul a demonstrat că poate funcționa în pofida unor tentative de a-l dezmembra, am demonstrat că putem să ne axăm pe problemele și aspirațiile oamenilor, pe necesități, pe obiective concrete. Al doilea lucru pe care aș vrea să îl remarc este faptul că în campanie am fost, după cum spuneam, îngrijorați de multiplele semnale și evenimente care nu au nimic comun cu standardele democratice ale unei societăți cât de cât civilizate cu aspirație europeană. Din păcate, și astăzi am primit mai multe semnale la fel de îngrijorătoare pe diverse tentative de a denatura rezultatele scrutinului și semnale despre un șir de abuzuri în diferite localități. Vom aștepta, bineînțeles, și analiza observatorilor blocului, a observatorilor independenți, dar vom insista foarte mult ca aceste semnale pe care le-am primit și care ne îngrijorează foarte mult să fie analizate. Și sperăm foarte mult să nu influențeze rezultatul votului.

Am mai semnalat o tendință îngrijorătoare – dacă analizăm primele cifre care au fost sonorizate în această seară despre participarea cetățenilor din R.Moldova la acest scrutin, în comparație cu 2011, constatăm o reducere destul de semnificativă a numărului participanților, cel puțin șase-șapte la sută. Și mă tem că explicația este unica – ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, această trădare pe care au avut-o cele două partide așa-zise proeuropene, au trimis un semnal nu doar de nemulțumire, dar și de indiferență din partea cetățenilor din R.Moldova și asta este un lucru foarte și foarte îngrijorător. Și mă tem că au dat și un semnal foarte puternic pentru partidele revanșate, pentru cele care ne cheamă în trecut și nu spre viitor, să aibă mai multe argumente în susținerea candidaților săi. Să așteptăm rezultatele, sper că după aceasta să avem și o analiză riguroasă și nu doar noi, aici la bloc. Sper să aibă această analiză riguroasă și celelalte partide, cel puțin acelea care se declară în favoarea integrării europene a Republicii Moldova. Sper că de data aceasta, cel puțin spre deosebire de 30 noiembrie, să vedem o analiză riguroasă, cu anumite concluzii care să ne scoată din criza actuală și să ne permită să ne axăm și pe plan național și la nivel de localități cu o nouă suflare și pornire.

În încheiere, vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor R.Moldova care au ieșit la vot și viitdemonstrat că înțeleg că de ei depinde foarte mult, nu doar viitorul localității, fie la nivel de Primărie a unui sat sau a unui oraș, sau a capitalei. Au înțeles că prin acest vot pot influența mersul lucrurilor din Republica Moldova, bineînțeles că vreau să mulțumesc, în mod special, celor care au susținut reprezentanții blocului fie că e vorba de primari sau consilieri locali, sau municipali. Bineînțeles că vreau să mulțumesc colegilor din bloc, care au rezistat presiunilor enorme din afară și totodată faptului că s-au implicat, vreau să mulțumesc echipei, echipei din viitorul Partid Popular European din Moldova, pe care urmează să-l construim în perioada imediat următoare, după scrutinul de astăzi.

Vreau să mulțumesc tuturor candidaților pentru primari, în mod special dlui Oazu Nantoi și echipei pentru CMC, candidaților pentru Primăriile din toată țara.

Au demonstrat că și în condiții deloc simple, în condiții de presiune, când s-a făcut abuz masiv de resurse administrative, resurse financiare enorme în raportul cu resursele modeste pe care le-am avut la dispoziție au demonstrat că prin implicare, entuziasm, motivație, prin echipe de voluntari nu poți doar menține, dar poți avea și un rezultat bun.”