„Problema principală a Moldovei rămâne a fi prezența și controlul instituțiilor de către oligarhi, pe acest motiv, anume aceștia din urmă sunt cei care compromit parcursul european al țării. De aceea, tinerii trebuie să se implice mult mai activ în politică”, a declarat Christian Wulff, ex-președintele Germaniei, în cadrul unei întâlniri cu Reprezentanții Organizației de Tineret a Partidului Popular European din Moldova (TPPEM), care s-au aflat într-o vizită în Germania în perioada 12-18 octombrie curent.

De asemenea, tinerii din Moldova au participat în calitate de invitați de onoare la Deutschlandtag, conferința anuală a organizației de tineret a Uniunii Creștin-Democrate din Germania (Junge Union), care a avut loc în acest an în orașul Hamburg. Conferința a constituit o bună oportunitate de stabilire a contactelor între TPPEM și Junge Union precum și trasarea unor proiecte comune pe viitor. De asemenea, președintele TPPEM, Ion Ranga, a avut o întrevedere cu Konstantinos Kyranakis, reprezentantul European People’s Party (YEPP), în urma căruia părţile au convenit să inițieze procesul de aderare al organizaţiei de tineret a PPEM la YEPP, care la momentul actual întrunește toate organizațiile de tineret membre a EPP.

Tot în cadrul acestei vizite, membrii PPEM, Ion Ranga, Gabriela Onofriciuc și Eremei Priseajniuc, au mai avut întrevederi cu  înalți funcționari din Bundestag, Ministerul de externe și Cancelaria Federală a Germaniei precum și cu mai mulţi lideri ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partid condus de Angela Merkel.

Vizita delegației TPPEM face parte din proiectul „Germania pentru politicienii tineri din Republica Moldova”, care este implementat cu suportul Fundației Konrad Adenauer Stiftung.