Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” și-a înaintat candidații la funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău. În total sunt 36 de persoane: specialiști în administrație publică, în finanțe și asigurări, în comunicare, juriști, economiști, profesori și medici. Printre cei propuși sunt și directorii de la Agenția de inspectare și restaurare a monumentelor, de la Sala cu Orgă și de la Filarmonica Națională.

„Echipa noastră pentru CMC este foarte bună, cred că cea mai bună care a fost vreodată – formată din oameni cu experiență, oameni tineri, integri, profesioniști. Sunt convins că vom lua un rezultat foarte bun la alegeri și vom putea crea echipa care va demonstra locuitorilor Chișinăului că putem să înaintăm mult mai rapid și să creăm o capitală cu adevărat europeană”, a declarat presei liderul blocului PPEM, Iurie Leancă.

Oazu Nantoi a numit principalele instrumente de luptă cu corupția din CMC pe care le va utiliza. „Prima acţiune este calitatea listei pe care o propunem. Avem o listă curată, de oameni integri. A doua acţiune este reformarea radicală a Aparatului Primăriei, care în mare parte e moştenită de pe timpurile sovietice, ceea ce înseamnă concedierea tuturor și angajarea noilor funcționari prin concurs deschis. A treia acţiune – trecerea la bugetarea pe proiecte. Aceasta va permite şi responsabilizarea funcţionarilor şi transparenţa banului public cheltuit, dar şi eficienţa proiectelor realizate”, a punctat Oazu Nantoi.