Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” are candidați puternici și mii de susținători în toată țara. În ciuda faptului că ieri partidul „Democrația Acasă” s-a retras din bloc, fără precizarea unor motive explicite, PPEM devine și mai rezistent la obstacolele și provocările menite să împiedice participarea sa în scrutinul din 14 iunie.

„Astfel, credibilitatea blocului doar crește. Ne-am lansat în campania electorală fără mulți bani, fără resurse administrative, fără acces la posturi de televiziune sau radio și vom demonstra că se poate face politică responsabilă și fără resurse sau metode compromise”, afirmă liderul blocului Iurie Leancă.

Blocul PPEM mizează pe cetățenii care își doresc o țară modernă, în care banul public să fie gestionat în mod transparent. „Venim să oferim cetățenilor Republicii Moldova schimbare, credibilitate și speranță în viitor. Venim să schimbăm scena politică în Moldova”, subliniază Iurie Leancă.

El afirmă că actuala clasă politică s-a compromis ireversibil. „Prin presiuni și prin bani poți să-ti asiguri avantaje doar de scurtă durată, dar n-ai cum sa câștigi inimile oamenilor. Poți câștiga doar prin onestitate, idei noi, credibilitate și speranța că vom avea un viitor clar. Este o lecție pe care mulți dintre foștii noștri colegi urmează să o învețe foarte curând. Toată țara vrea schimbare și în curând oamenii le vor arăta acestora unde le este locul. Țara trebuie să fie reconstruită din temelie, iar cei care au furat banii publici trebuie să ajungă după gratii”, a spus Iurie Leancă.

PPEM precizează că scopul său în aceste alegeri este de a uni oamenii în jurul ideii de a pune capăt corupției, de a întoarce statul cetăţenilor, de a redresa economia naţională şi a asigura cetăţenilor un trai decent.

Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” a fost înregistrat la 21 aprilie de către CEC pentru a participa în alegerile locale generale din 14 iunie 2015.