Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – IURIE LEANCĂ” va participa în alegerile locale generale din 14 iunie. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Electorală Centrală, în urma examinării demersului depus săptămâna trecută de reprezentanții Blocului Electoral. De asemenea, CEC a aprobat decizia cu privire la numirea lui Iulian Groza în calitate de reprezentant al Blocului cu drept de vot consultativ la această comisie.

„Salutăm decizia CEC cu privire la înregistrarea Blocului Electoral. Consiliul Politic al PPEM-IURIE LEANCĂ a început examinarea listelor de candidați pentru Primăriile și Consiliile locale din țară. Pe parcursul acestei săptămâni vom decide cu privire la candidatul pentru Primăria Chișinăului și a echipei sale din Consiliul municipal”, a declarat presei Iulian Groza.

Fiind întrebat de reprezentanții mass-media despre intimidarea simpatizanților PPEM, el a spus că în ultimul timp vin tot mai multe semnale de la aceștia. În context, cetățenii au fost îndemnați să meargă fără frică alături de PPEM pentru că ei sunt cei care decid viitorul țării. Oamenii sunt rugați să telefoneze la numărul 078781000, pentru a lua legătura cu Grupul de inițiativă al PPEM, și a denunța cazurile de intimidare sau presiune, astfel încât juriștii PPEM să le ia apărarea.

„Aceste alegeri vor fi un nou început pentru Partidul Popular European din Moldova, dar și pentru Republica Moldova, deoarece țara are nevoie de o schimbare, oamenii își doresc o viață mai bună. Împreună cu toți cetățenii vom construi o Moldovă puternică și modernă”, subliniază liderul Blocului Electoral Platforma Populară Europeană din Moldova, Iurie Leancă.

În prezent, Blocul Electoral se află în plin proces de identificare a candidaților, în cadrul întâlnirilor și discuțiilor cu cetățenii, precum și în urma propunerilor venite de la oameni pe site-ul http://ppe.md/primarultau/, la numărul de telefon 078781000 și pe adresa echipa@ppe.md

Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – IURIE LEANCĂ” este format din Partidul Acțiunea Democrată, Partidul Democrația Acasă și Partidul Liberal Reformator.