Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, și membri ai Grupului de inițiativă pentru crearea noii formațiuni politice au depus, la Ministerul Justiției, cererea și dosarul de înregistrare a PPEM.

„Sperăm că Ministerul Justiției își va face conștiincios și corect datoria, urmând exact prevederile legale. Vom sta la dispoziția autorităților pentru orice clarificări necesare în procesul de analiză a dosarului. Le mulțumesc miilor de oameni care au depus cereri de aderare, care au votat deja pentru noi în alegerile locale, dar și echipelor de inițiativă la nivel raional, municipal și național, care au muncit enorm pentru ca această cerere să se producă”, spune Iurie Leancă.

Liderul PPEM și-a mai exprimat speranța că în cel mult o lună partidul va fi înregistrat, „mai ales că am fost încurajați de afirmațiile celor de la Ministerul Justiției că avem un dosar foarte bine structurat și foarte bine pregătit”.

Dosarul de înregistrare a PPEM conține peste 8300 de cereri de aderare, colectate din 19 raioane și două municipii: Chișinău și Bălți.

Partidul Popular European din Moldova a fost constitut prin votul unanim al participanților la Congresul din 26 iulie 2015. PPEM își propune să devină cel mai important partid de orientare europeană, de centru-dreapta, pe scena politică din Republica Moldova.

Vedeți declarațiile de presă ale liderului PPEM, Iurie Leancă, aici: https://www.privesc.eu/Arhiva/63060/Depunerea-cerererii-si-dosarul-de-inregistrare-a-PPEM-la-Ministerul-Justitiei-de-catre-Presedintele-Partidului-Popular-European-din-Moldova–Iurie-Lea