Astăzi am oferit un interviu pentru Realitatea TV. Am vorbit despre noul proiect și despre faptul că pe lângă acesta va funcționa un Instiutut de politici, aşa cum se practică în Occident. Și acest element va fi unul nou pentru peisajul politic moldovenesc. Acolo vom avea specialişti, grupuri pe câteva probleme-cheie ale funcţionării statului Republica Moldova.

Mi-ar plăcea să replicăm sistemul britanic şi să avem şi un Cabinet din umbră. Lumea să ştie exact, în momentul în care venim la putere, cine va fi responsabil şi de ce domeniu, care sunt viziunile şi soluţiile pentru problemele existente, astfel încât ceea ce nu-mi doresc cel mai mult să fie perceput ca pe un proiect al lui Iurie Leancă, dar ca pe un proiect al unei echipe cu capacităţi, cu viziuni şi cu specialişti în diverse domenii.

Fiind întrebat despre criteriile de selecţie a oamenilor în noul proiect politic, am spus că încercăm să aplicăm un anumit filtru – cel mai important este ca aceste persoane sa fie cu integritate, să fie respectate în societate, iar cei mai puţini cunoscuţi, tinerii, să aibă cunoştinţe bune, să aibă această dorinţă de a se implica.

Un coleg a sugerat o chestie foarte bună, fiindcă nu poţi să-i verifici pe toţi. Atunci când cineva vrea să adere la partid, să semneze o declaraţie pe proprie răspundere – că nu a fost certat cu legea, că nu are probleme de acest gen… nu exclud ca vom aplica şi acest lucru. Vrem oameni de calitate în partid, oameni care își doresc sincer să schimbe în bine viitorul țării noastre.